Η GM απέλυσε 2.700 άτομα στη Βενεζουέλα μετά την κατάσχεση εργοστασίου της - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Η GM απέλυσε 2.700 άτομα στη Βενεζουέλα μετά την κατάσχεση εργοστασίου της

  • Στην απόλυση σχεδόν 2.700 υπαλλήλων της προχώρησε η θυγατρική της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors στη Βενεζουέλα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ως πηγές δύο απολυμένους υπαλλήλους.

Η μαζική απόλυση έρχεται μία εβδομάδα αφότου...δικαστήριο της λατινοαμερικανικής χώρας διέταξε την κατάσχεση του εργοστασίου της GM στην περιοχή της Βαλένσια, λόγω μήνυσης που είχαν καταθέσει δύο τοπικές αντιπροσωπείες. Οι ενάγοντες υποστήριζαν ότι η θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας δεν τίμησε συμβόλαιο για πώληση 10.000 οχημάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα η GM ανακοίνωσε πως θα διακόψει δραστηριότητές στη Βενεζουέλα και θα προβεί σε απολύσεις λόγω της «παράνομης δικαστικής κατάσχεσης» της περιουσίας της.

Η κατάσχεση έρχεται τη στιγμή που η Βενεζουέλα βιώνει βαθιά οικονομική κρίση και η κυβέρνηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο αντιμετωπίζει κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας.

Οι πηγές του Reuters ανέφεραν πως η GM κατέθεσε αποζημιώσεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς των απολυμένων, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είχε αρχίσει να αποσυναρμολογεί το εργοστάσιο πριν ανακοινωθεί η δικαστική απόφαση.

Ο μονάδα δεν είχε παράγει ούτε ένα αυτοκίνητο από τις αρχές του 2016, λόγω έλλειψης εξαρτημάτων και των αυστηρών συναλλαγματικών ελέγχων που έχουν επιβληθεί στη Βενεζουέλα.
Bookmark and Share