Έρχεται πρόωρη θερμή εισβολή: Στους 38°C η θερμοκρασία... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Έρχεται πρόωρη θερμή εισβολή: Στους 38°C η θερμοκρασία...


  • Το βασικό αίτιο για την εξέλιξη αυτή θα είναι οι θερμές αέριες μάζες οι οποίες προερχόμενες από την Βόρεια Αφρική, θα μας επισκεφτούν και θα ανεβάσουν την θερμοκρασία κατά 10-11°C..


Με...ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον ερχομό, ενός πολύ καυτού Σαββατοκύριακου:

«Τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για πρόωρη θερμή εισβολή η οποία θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου και που θα "εκτοξεύσει" τον υδράργυρο στους 36-37 και πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο ακόμη και στους 38°C.

Το βασικό αίτιο για την εξέλιξη αυτή θα είναι οι θερμές αέριες μάζες οι οποίες προερχόμενες από την Βόρεια Αφρική, θα μας επισκεφτούν και θα ανεβάσουν την θερμοκρασία κατά 10-11°C από την Πέμπτη έως και το Σάββατο.

Ασφαλώς δεν θα επηρεαστεί μόνο η Ελλάδα από την κίνηση των αερίων μαζών, τα θερμόμετρα θα αγγίξουν μεγάλες για την εποχή θερμοκρασίες και στη νότια Ιταλία, στη νότια Τουρκία αλλά και στην Κύπρο. Άρα, όπως γίνεται κατανοητό, θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου.

Οι περιοχές που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής θα επηρεαστούν περισσότερο στη χώρα μας, είναι τμήματα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου αλλά και της Κρήτης.

Σαφέστατα και δεν πρέπει να προβληματίζεστε, διότι και στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα τέτοιες πρόωρες θερμές εισβολές, αλλά όπως συμβαίνει πάντα, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει από τους 27°C στους 37°C μέσα σε λίγες ώρες και ειδικά αυτή την εποχή που δεν είμαστε συνηθισμένοι, το ανθρώπινο σώμα ελαφρώς "αιφνιδιάζεται".

Περισσότερα στοιχεία γι'αυτή την αξιόλογη θερμή εισβολή για την εποχή θα σας δώσω σε επόμενες ανακοινώσεις μου μέσα στην εβδομάδα. Μέχρι να φτάσουμε όμως στους 37°C, θα πρέπει να περιμένουμε βροχές στα κεντρικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας, ότι ακριβώς σας είχα πει δηλαδή και πριν από λίγες μέρες που σας ενημέρωσα.

Υ.Γ. : Βέβαια, όπως πάντα συμβαίνει, οι δημόσιοι φορείς πρέπει να μας ενημερώνουν από πριν αλλά για άλλη μια φορά κάτι μου λέει θα περιμένουν να "κλειδώσει" αυτή η έλευση θερμών αερίων μαζών ώστε να μην εκτεθούν. Δεν πειράζει, γι'αυτό είμαστε εδώ εμείς, για να σας ενημερώνω ξέροντας ότι δεν θα εκτεθώ».
Bookmark and Share