Αγγίζουν τους 40 οι νεκροί στη Βενεζουέλα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Αγγίζουν τους 40 οι νεκροί στη Βενεζουέλα

  • Ακόμα 93 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις οδομαχίες στο Καράκας, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακές σκηνές, καθώς διαδηλωτές εκτόξευσαν προς άνδρες της εθνοφρουράς μπουκάλια τα οποία είχαν γεμίσει με ποσότητες κοπράνων.

Σε τουλάχιστον...39 ανέρχονται πλέον οι νεκροί μετά από σχεδόν δύο μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και ταραχών στη Βενεζουέλα, αφού δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες.

Το πρώτο θύμα, ο 27χρονος Μιγκέλ Καστίγιο, σκοτώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα Καράκας, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, επικαλούμενα τις εισαγγελικές Αρχές. Το δεύτερο θύμα ήταν ο 32χρονος Άντερσον Ντουγκάρτε, ο οποίος υπέκυψε σε τραύμα από σφαίρα που είχε υποστεί κατά τις οδομαχίες στην πόλη Μερίντα τη Δευτέρα.

Ακόμα 93 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις οδομαχίες στο Καράκας, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακές σκηνές, καθώς διαδηλωτές εκτόξευσαν προς άνδρες της εθνοφρουράς μπουκάλια τα οποία είχαν γεμίσει με ποσότητες κοπράνων, τις αποκαλούμενες «βόμβες πουπουτόφ».

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και αντλιών νερού ώστε να σκορπίσουν τα πλήθη.

Κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας, διαδηλωτές φώναζαν «Ποιοι είμαστε; Η Βενεζουέλα! Τι θέλουμε; Ελευθερία!». Σε κάποιες περιπτώσεις τους πλησίασαν φιλοκυβερνητικοί, μερικοί κρατούσαν όπλα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Οι αντικυβερνητικοί ζητούν παραίτηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο και προκήρυξη εκλογών. Ο κ. Μαδούρο από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι οι κινητοποιήσεις συνιστούν απόπειρα πραξικοπηματικής ανατροπής του από δυνάμεις που δρουν στο εξωτερικό.

Η Βενεζουέλα βιώνει χρόνια και βαθιά οικονομική κρίση, με ελλείψεις σε βασικά αγαθά, υψηλή ανεργία και υπερπληθωρισμό που καταστρέφει τις ελάχιστες οικονομίες των νοικοκυριών.
Bookmark and Share