Assange: Ούτε θα ξεχάσω ούτε θα συγχωρήσω όσους μου στέρησαν την ελευθερία μου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Assange: Ούτε θα ξεχάσω ούτε θα συγχωρήσω όσους μου στέρησαν την ελευθερία μου


  • "Κρατήθηκα επί επτά χρόνια χωρίς (να απαγγελθεί) κατηγορία, ενώ τα παιδιά μου μεγάλωναν και το όνομά μου σύρθηκε στη λάσπη. Δεν συγχωρώ και δεν ξεχνώ" ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Assange.


Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Julian Assange διαμήνυσε σήμερα ότι "δεν θα ξεχάσει και δεν θα συγχωρήσει" όσους ευθύνονται για την παρατεταμένη απομόνωσή του επί επτά χρόνια –τα πέντε από τα οποία... μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο– και τον εμπόδισαν να βρίσκεται μαζί με τα παιδιά του και να τα δει να μεγαλώνουν.

Ο 45χρονος Assange κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου να μην εκδοθεί στη Σουηδία. Οι σουηδικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνες σε βάρος του με την κατηγορία του βιασμού, έπειτα από καταγγελίες μιας γυναίκας, κάτι που ο ίδιος αρνείτο κατηγορηματικά. Νωρίτερα σήμερα οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο.

"Κρατήθηκα επί επτά χρόνια χωρίς (να απαγγελθεί) κατηγορία, ενώ τα παιδιά μου μεγάλωναν και το όνομά μου σύρθηκε στη λάσπη. Δεν συγχωρώ και δεν ξεχνώ" ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Assange.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Ισημερινού, της χώρας που έχει παραχωρήσει άσυλο στον Assange, χαιρέτισε την απόφαση της Στοκχόλμης και κάλεσε τη Βρετανία να του παράσχει μια "ασφαλή έξοδο".

"Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν ισχύει πλέον. Η Βρετανία πρέπει να παράσχει ασφαλή έξοδο στον κ. Assange" ανέφερε, επίσης στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Γκιγιόμ Λονγκ.
Bookmark and Share