Διαδηλώσεις και εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Διαδηλώσεις και εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

  • Τα καλέσματα για τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
  • Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες καλούν συνδικάτα, σωματεία και συλλογικότητες τους εργαζόμενους να τιμήσουν την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Αναλυτικά:
Τα καλέσματα για την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη

Σε συγκεντρώσεις και πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά καλούν τη Δευτέρα 1η Μάη συνδικάτα, οργανώσεις και πολιτικά κόμματα στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει γενική απεργία για την Πρωτομαγιά.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ. και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει, στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ).
Στις 10.00 το πρωί συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ καλούν σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Την ίδια ώρα οργανώσεις της Αριστεράς (ΛΑΕ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ) καλούν σε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγ. Σοφίας.

Προσοχή: Κανένα λεωφορείο του OAΣΘ δεν θα κυκλοφορήσει σήμερα

Στην Αθήνα.
Η ΓΣΕΕ προκηρύσσει για την Πρωτομαγιά 24ωρη γενική απεργία και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα καλεί στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, συγκαλεί Ολομέλεια του Διοικητικού της Συμβουλίου την Τρίτη 2 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία το αμέσως προσεχές διάστημα, την ακριβή ημερομηνία της οποίας θα καθορίσει η Ολομέλεια. Για την τροπολογία που μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη παεργία σε υποχρεωτική αργία η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι επιχειρείτα να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας (!).

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες. «Εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή.
Οι Reworkers καλούν στις προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Καυθμώνος στην Αθήνα (10:30 π.μ.) και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (10:30 π.μ.) το πρωί της Δευτέρας.

«Οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία», αναφέρει στο δικό του κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΜΕ, με τη σειρά του, καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί και σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με σύνθημα: «Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!».
Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

«Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του ’44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό» αναφέρει σε μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά το ΚΚΕ .

Πρωτοβάθμα σωματεία, αριστερές οργανώσεις καλούν στις 10:30 στο Μουσείο ενώ και συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο ίδιο σημείο και πορεία προς τη Βουλή.

Κανονικά Μετρό και Τραμ στην Αθήνα - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


Τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Χειρόφρενο θα τραβήξουν για 24 ώρες τα τρόλεϊ. Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομος θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί.

Μετρό και τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ακινητοποιημένος θα παραμείνει και ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ.

«Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της εργατικής τάξης που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και αφετηρία νέων αγώνων σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και τονίζει πως η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει αφετηρία νέων αγώνων και ορόσημο ενωτικών αγώνων και διεκδικήσεων.