Τραγικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με εκτροχιασμό τρένου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Τραγικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με εκτροχιασμό τρένου

  • Το τρένο μετά τον εκτροχιασμό του εισέβαλε σε σπίτι!
  •  2 νεκροί και τουλάχιστον 7 τραυματίες
  •  Στην αμαξοστοιχία επενέβαιναν σχεδόν 100 άνθρωποι.
Δύο νεκροί επιβάτες και επτά τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με τον.. εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Intercity που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ του Σαββάτου, 200 μέτρα από το Άδενδρο, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες για 4 νεκρούς μετέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά τα μεσάνυχτα ωστόσο ο αριθμός δεν επιβεβαιώθηκε απ΄το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας εκ των οποίων διασωληνωμένος και ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

Πληροφορίες νωρίτερα έκαναν λόγο για δέκα επιβάτες ελαφρά τραυματισμένους, οι οποίοι θα μεταφέρονταν στα νοσοκομεία 'Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε, ενώ φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια.

Την ίδια στιγμή, γίνονται ακόμη προσπάθειες να απεγκλωβιστούν οι δύο μηχανικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Υπογραμμίζεται ότι στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ.
Bookmark and Share