Πούτιν: Σχιζοφρενείς όσοι υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ μας έδωσε μυστικά - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Πούτιν: Σχιζοφρενείς όσοι υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ μας έδωσε μυστικά

  • Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει τα στενογραφημένα πρακτικά των συνομιλιών που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εάν το θελήσει η αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προέβη στη..δήλωση αυτή με αφορμή πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Τραμπ αποκάλυψε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαβαθμισμένες πληροφορίες κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό ωστόσο υποστήριξε η Washington Post, αναφέροντας ότι o αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με τον ISIS στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ, σε συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, οι New York Times υποστήριξαν σε δημοσίευμα ότι ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον πρώην επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, να μην ερευνήσει ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

"Εάν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι είναι δυνατόν, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την καταγραφή της συνομιλίας του Λαβρόφ με τον Τραμπ, στην Γερουσία και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, φυσικά στην περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί κάτι τέτοιο", είπε ο Πούτιν.

Ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε όσον αφορά την εγγραφή των συνομιλιών, αν είχε γίνει δηλαδή η εγγραφή των συνομιλιών με μαγνητόφωνο, διευκρίνισε ότι πρόκειται για στενογραφημένα πρακτικά.
AdTech Ad

"Μαγνητοφώνηση δεν γίνεται. Γίνεται καταγραφή από άτομο, το οποίο παρίσταται γι αυτόν τον λόγο στις συνομιλίες".

Ο Πούτιν ισχυρίσθηκε ότι ο Λαβρόφ δεν τον ενημέρωσε για καμιά από τις ανύπαρκτες δήθεν διαβαθμισμένες πληροφορίες, ούτε τον ίδιο ούτε κανέναν άλλον.

Παράλληλα, εξήρε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Λαβρόφ -Τραμπ, ενώ σχολιάζοντας το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τις "δήθεν αποκαλύψεις" που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Λαβρόφ, δίνοντας του απόρρητες πληροφορίες σχετικές με την δράση του "Ισλαμικού Κράτους" που προέρχονται από μυστικές υπηρεσίες άλλης χώρας, είπε ότι "στις ΗΠΑ εξελίσσεται κάποια πολιτική σχιζοφρένεια".

Προσέθεσε μάλιστα ότι "όποιοι δημιουργούν αυτό το παραλήρημα είναι είτε βλάκες είτε επικίνδυνοι και βλάπτουν τις Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργώντας εντάσεις στην εξωτερική πολιτική".