Κρίσιμα εικοσιτετράωρα για το Κυπριακό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Κρίσιμα εικοσιτετράωρα για το Κυπριακό.

  • Χωριστές συναντήσεις με τους N. Αναστασιάδη και Mustafa Akıncı θα έχει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ , Espen Eide, προκειμένου να πετύχει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στη Λευκωσία και να γεφυρώσει τη διαφορά μεταξύ των δύο ηγετών για τη σύγκληση μέχρι τις αρχές Ιουλίου νέας διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη, με τη συμμετοχή και των εγγυητριών (Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία) δυνάμεων.

Όπως είναι γνωστό, χθες, στην...κοινή συνάντησή τους οι δύο ηγέτες δεν κατάφεραν να βρουν κοινή βάση για τη σύγκληση νέας διάσκεψης. Οι κκ Αναστασιάδης και Akıncı, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, κατέθεσαν ασύμβατες προτάσεις. Ο κ. Αναστασιάδης δεν επιθυμεί τη μετάβαση στη Γενεύη με όλα τα βασικά θέματα ανοιχτά. Αντίθετα, ο Mustafa Akıncı επιδιώκει διακαώς νέα συζήτηση «εφ΄όλης της ύλης». Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκτιμά ότι στη Γενεύη θα ασκηθεί πίεση εκ μέρους του διεθνούς παράγοντα, εφόσον θα πρόκειται για τη δεύτερη μετάβαση στην Ελβετία, για επίτευξη συμφωνίας.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. 'Αϊντε καλείται να διαδραματίσει ρόλο γεφυροποιού και να εξεύρει μια συμβιβαστική φόρμουλα. Σήμερα και αύριο, θα βρίσκονται στη Λευκωσία για τη Σύνοδο της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov, και της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς. Και οι δύο θα έχουν χωριστές συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό τους Ιωάννη Κασουλίδη και θα γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο μεταξύ, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα « Κιπρίς Ποστασί» δημοσιεύει τις προϋποθέσεις, που, όπως υποστηρίζει η τουρκοκυπριακή πλευρά, έθεσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης για να μεταβούν οι δύο ηγέτες στη Γενεύη για νέα διάσκεψη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Αναστασιάδης επιδιώκει, στη Γενεύη, πρώτα από όλα να συζητηθεί το εδαφικό, ενώ μετά τη συμφωνία θα δημιουργηθούν χάρτες. Αν και εφόσον υπάρξει πρόοδος σε εδαφικό και χάρτες, τότε θα συζητηθούν οι εγγυήσεις, προτείνει η ελληνοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρεται και στο γεγονός ότι στο τραπέζι των συνομιλιών θα υπάρξει συζήτηση στα εξής κεφάλαια: εκ περιτροπής προεδρία, τέσσερις ελευθερίες και περιουσιακό.
Bookmark and Share