Ιβάν Σαββίδης: Δεν είναι δημοκρατικό να με λένε Ρώσο ή ολιγάρχη - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Ιβάν Σαββίδης: Δεν είναι δημοκρατικό να με λένε Ρώσο ή ολιγάρχη


  • Διάθεση να ρίξει τους τόνους στην κόντρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Λίγες ώρες αφότου ο...πρόεδρος της ΝΔ είπε σε νέα συνέντευξή του στο SKAI «Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός στη χώρα δεν θα το αποφασίσει κανένας κ. Σαββίδης, θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός» ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε στο ΑΠΕ.

«Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη», λέει αποφεύγοντας να επαναλάβει την επίμαχη αναφορά του στη συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει πρωθυπουργός. Και επισημαίνει πως είναι μη δημοκρατικό να τον λένε ξένο, Ρώσο ή ολιγάρχη.

Η δημοσιογράφος του ΑΠΕ κλείνει τη συνέντευξη με το ερώτημα

«Τελικά σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την πολιτική;» στο οποίο ο Ιβάν Σαββίδης απαντά « Δεν έχω την παραμικρή τέτοια επιθυμία και δεν θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να σταματήσουν να με ρωτούν!

Ολόκληρη η συνέντευξη Ιβάν Σαββίδη


ΕΡ: Κύριε Σαββίδη, η δήλωσή σας ότι "ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός" προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πώς το λέτε αυτό, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία;

ΑΠ: Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία.

ΕΡ: Τι εννοείτε με αυτό;

ΑΠ: Υποθέτω πως για την επιτυχία αυτού του κόμματος -συνεπώς και του αρχηγού του να γίνει πρωθυπουργός- είναι απαραίτητο να βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, να συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας.

ΕΡ: Ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε πως δεν αντιλαμβάνεστε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Πώς το σχολιάζετε;

ΑΠ: Πιστέψτε με, εγώ συμμερίζομαι βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων.

Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του "ξένου", του "Ρώσου" ή ακόμη και του "ολιγάρχη"...

Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού.

ΕΡ: Τελικά σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την πολιτική;

ΑΠ:
Δεν έχω την παραμικρή τέτοια επιθυμία και δεν θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να σταματήσουν να με ρωτούν!