Έφοδος εισαγγελέα και αστυνομίας στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Έφοδος εισαγγελέα και αστυνομίας στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου

 
 
  • Κατασχέθηκαν υπολογιστές και έγγραφα


Φύλλο και φτερό έκαναν εισαγγελείς, συνοδεία αστυνομικών, το σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου με απόλυτη μυστικότητα και κατόπιν εντολής της νέας προϊσταμένης της...Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
Η κατ'οικον έρευνα έγινε στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς που διερευνά τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της δωροδοκίας μετά την άσκηση νέων ποινικών διώξεων για τα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το κλιμάκιο των εισαγγελέων που έκαναν έφοδο στους χώρους του κ. Παπαντωνίου φέρονται να κατέσχεσαν έγγραφα καθώς και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία αξιολογούνται και αντιπαραβάλλονται με στοιχεία που ήδη κατέχει η Δικαιοσύνη, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί της συζύγου του, συμβάσεις εξοπλιστικών και άλλα που αφορούν τίτλους ιδιοκτησίας του ζευγαριού, ακίνητα που απέκτησαν μετά το 2000, αλλά και τους λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.
Το υλικό μεταφέρθηκε στην εισαγγελία διαφθοράς και τώρα οι εισαγαγελείς έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται το υλικό και να μελετούν τα νέα στοιχεία.
Οι δικαστικές Αρχές εκτιμούν ότι από το άνοιγμα των εν λόγω λογαριασμών θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις τους σχετικά με την ποινική μεταχείριση του πρώην υπουργού, καθώς αν από τους λογαριασμούς αυτούς ή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή δωροδοκία, τότε το πρώην ισχυρό στέλεχος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στη δίνη καταιγιστικών δικαστικών εξελίξεων.
Bookmark and Share