ΟΑΣΘ: Σύγκρουση διοίκησης-εργαζομένων ..με θύματα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

ΟΑΣΘ: Σύγκρουση διοίκησης-εργαζομένων ..με θύματα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης

  • Ασφαλιστικά μέτρα θα καταθέσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ αν επιμείνουν στην απόφασή τους οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας επ'αόριστον από αύριο Δευτέρα.
  • "Όμηροι" της διαμάχης μεταξύ Κυβέρνησης-Διοίκησης ΟΑΣΘ-Εργαζομένων για μια ακόμη φορά οι 1,2 εκ. κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που καλούνται να... ταλαιπωρηθούν, ώστε η αγανάκτησή τους να μετατραπεί σε μοχλό πίεσης των διαφόρων συμφερόντων

Όπως.. δήλωσε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, «εφόσον επιμείνουν και προχωρήσουν σε επίσχεση, εμείς θα πάμε την ίδια ώρα να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα», επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον έχει προγραμματιστεί συνάντηση την Τρίτη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας από αύριο Δευτέρα σε έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο, καθώς «δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχει εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», όπως επισήμανε ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

  Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης με ανακοίνωσή του κάλεσε διοίκηση και εργαζομένους του ΟΑΣΘ σε συνάντηση/σύσκεψη την προσεχή Τρίτη.Απ΄τν πλευρά τους πάντως κ. Τσερμενίδης ήδη απάντησε: «Θα πάμε στη συνάντηση, αλλά η κινητοποίησή μας αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Και αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληρωθεί, εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση».

Σημειώνεται ότι στη σημερινή τους έκτακτη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που συνολικά ανέρχονται σε 2.300, αποφάσισαν περιφρούρηση από τις 4 το πρωί αύριο στα αμαξοστάσια, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο.
Bookmark and Share