Κατρούγκαλος σε… παράλληλο σύμπαν:«Αλλάζουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη- Εξουδετερώσαμε τον πολιτικό εκβιασμό» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Κατρούγκαλος σε… παράλληλο σύμπαν:«Αλλάζουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη- Εξουδετερώσαμε τον πολιτικό εκβιασμό»


  • «Εξουδετερώσαμε τον πολιτικό εκβιασμό», ισχυρίστηκε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην συμφωνία με τους δανειστές για την δεύτερη αξιολόγηση.


«Επιχειρήθηκε ο.. εκβιασμός αυτός, ειδικά στο ασφαλιστικό που ξανάνοιξαν ένα θέμα που είχε κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση, καθώς οι Ευρωπαίοι έδωσαν στο ΔΝΤ ένα ρόλο – κλειδί στις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο ίδιος.

«Ο συμβιβασμός είναι καλός», είπε ακόμα ο υπουργός, «αφού δεν πέρασε η θέση του Ταμείου για μέτρα λιτότητας για το 2017-2018, ενώ τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά «θα ισορροπούνται με μέτρα με θετικό πρόσημο».

«Υπάρχουν παράλογα μέτρα που ποτέ δεν θα τα παίρναμε», είπε ακόμα ο κ. Κατρούγκαλος. «Προσπαθούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και αυτό το καταφέρνουμε», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, για το αν αισθάνεται αρκετά αριστερός και κομμουνιστής, σε σχέση με όσα έλεγε πριν αναλάβει κυβερνητική θέση, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε επί ένα εξάμηνο και μάλιστα απείλησε τους Ευρωπαίους με ρήξη, μέσω του δημοψηφίσματος». «Το δημοψήφισμα ήταν ένα σήμα στην καρδιά της Ευρώπης ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε άλλο», είπε και πρόσθεσε πως τότε «είχαμε την επιλογή να πάμε σε ρήξη με τις τράπεζες κλειστές, όπου η οικονομία θα μπορούσε να αντέξει κανένα μήνα το πολύ, με τις τράπεζες κλειστές, καθώς αυτό ήταν το μυστικό όπλο των Ευρωπαίων».
Bookmark and Share