Λεβέντης: Υπάρχουν αργόμισθοι στο Δημόσιο... να μετατεθούν στον ιδιωτικό τομέα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Λεβέντης: Υπάρχουν αργόμισθοι στο Δημόσιο... να μετατεθούν στον ιδιωτικό τομέα!

  • "Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι ένα 25%-30% των δημοσιών υπαλλήλων δεν προσφέρει τίποτα.."

Μία ακόμη αναφορά στη θέση του κόμματός του για συμμάζεμα στο δημόσιο ως προς το...προσωπικό του και αυτά που πληρώνει σε μισθούς και συντάξεις έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Μάλιστα, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε: "ο Πρωθυπουργός έπρεπε να απορρίψει τα μέτρα. Από το ’09 έχει γίνει έγκλημα στην Ελλάδα, έπρεπε εξ αρχής να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας και μετά να απλώσουμε το χέρι για δανεικά, Υπάρχει 'λίπος' ακόμα εδώ μέσα".

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε "Υπάρχουν 330.000 με τρεις συντάξεις και τι λέει η Ένωση Κεντρώων; Να συγχωνευτούν σε μία με ανώτατο πλαφόν 1.500 ευρώ. Υπάρχουν 1.200.000 άνθρωποι με δύο συντάξεις. Και αυτοί να συγχωνευτούν σε μία, να ξέρουμε τι γίνεται. Υπάρχουν 80.000 πλούσιοι που δεν χρειάζονται τη σύνταξή τους" και πρόσθεσε:

"Υπάρχουν αργόμισθοι στους δήμους, στις ΔΕΚΟ, δεν θα τους βρούμε ποτέ; Δεν θέλω να τους βρούμε, για να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά να τους μεταθέσουν στον ιδιωτικό τομέα σε τομείς που θα εργαστούν. Είναι 'νεκρό' φορτίο ο αργόμισθος και κανένα κόμμα, επειδή 'κουκουλώνουν' την 'πελατεία τους', δεν θέτει το θέμα αυτό. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι ένα 25%-30% των δημοσιών υπαλλήλων δεν προσφέρει τίποτα, παρά μόνο χειροκροτεί τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα όπου γυρίζουν".

Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων "δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά μετατάξεις στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή, να μην προσλαμβάνεται για ένα μεγάλο διάστημα κανένας και να μεταφερθούν όλοι αυτοί οι υπεράριθμοι σε άλλες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Εάν στο δήμο Χαϊδαρίου κάποιος δεν κάνει τίποτα, με το να τον κρατάω εκεί είναι έγκλημα. Να μεταφερθούν σε ιδιωτικές εταιρείες που με τον νέο αναπτυξιακό νόμο θα κάνουν προσλήψεις. Και στο εξωτερικό οι ιδιωτικές εταιρείες προσλαμβάνουν από τα γραφεία ανεύρεσης εργασίας. Δεν κάνει ο βιομήχανος ό,τι θέλει".

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Λεβέντης τόνισε: "τέτοιο θέμα δεν θα υπάρξει, το έχω πει κατ'επανάληψη και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη. Το θέμα θα τεθεί τον Αύγουστο του 2018. Το θέμα του χρέους το εμφανίζει ο Τσίπρας δολίως για να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν" και πρόσθεσε:

"Εγώ δεν έχω δει κάποια απόκλιση μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν. Θα δείτε ότι δεν υπάρχει καμία απόκλιση, έχουν δηλώσει οι άνθρωποι 'κάντε τις μεταρρυθμίσεις και τον Αύγουστο του 2018 εάν το χρέος δεν είναι βιώσιμο θα επέμβουμε'. Απλά ο Τσίπρας για να βάλει τους βουλευτές του να ψηφίσουν βάρβαρα μέτρα χρειάζεται κάτι. Αλλά αυτό που χρειάζεται, το χρειάζεται ο Τσίπρας, η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Άλλο το πώς θα μπορέσει ο Τσίπρας να σωθεί πολιτικά και άλλο πώς η Ελλάδα θα ανακάμψει".

Ερωτηθείς εάν βλέπει σύντομα εκλογές ο κ. Λεβέντης απάντησε: "Ο Τσίπρας φαίνεται ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, αλλά εάν δεν κάνει και τίποτα ο χρόνος πάει χαμένος και θα γκρεμίζεται στις δημοσκοπήσεις. Κερδίζει χρόνο ένας Πρωθυπουργός όταν τον αξιοποιεί, εγώ δεν βλέπω καμία ουσιώδη αξιοποίηση του χρόνου... Τίποτα δεν θα υπάρξει, μόνο από την ποσοτική χαλάρωση τα 2,5 δισ... Εδώ χρειάζονται επενδύσεις, χρειάζεται ανάπτυξη και τούτοι εδώ είναι Αριστεροί, έχουν ιδεοληψίες, δεν θα τα καταφέρουν. Απλά θα μεγαλώνουν τη μαύρη τρύπα".
Bookmark and Share