Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ μας σπρώχνουν προς τα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ μας σπρώχνουν προς τα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου

  • Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA ισχυρίζεται πως δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν «άσκηση για ρίψη πυρηνικής βόμβας» εναντίον μεγάλων στόχων.

Κατηγορώ εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ότι «σπρώχνουν» την Κορεατική Χερσόνησο όλο και πιο κοντά «στα..πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου» εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα.

Αφορμή για τη νέα ένταση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγκγιάνγκ ήταν η πτήση δύο αμερικανικών υπερηχητικών βομβαρδιστικών B-1B πάνω από την Χερσόνησο τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Πολεμική Αεροπορία της Νοτίου Κορέας.

Σε τηλεγράφημά του, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA ισχυρίζεται πως τα αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν «άσκηση για ρίψη πυρηνικής βόμβας» εναντίον μεγάλων στόχων.

Καταγγέλλει δε πως οι υπερπτήσεις έγιναν τη στιγμή που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι «πολεμοχαρείς» στις ΗΠΑ ζητούν «προληπτική πυρηνική επίθεση» εναντίον του Βορρά.

Το KCNA τόνισε πως η Πιονγκγιάνγκ παρακολουθεί επισταμένα τις ενέργειες των αμερικανών «ιμπεριαλιστών» και μπορεί να αντιδράσει με τη χρήση πυρηνικών όπλων – απειλή που χρησιμοποιείται ευρύτατα το τελευταίο διάστημα στα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η προειδοποίηση από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ ήλθε στον απόηχο της δήλωσης Τραμπ πως θα ήταν «τιμή» του να συναντήσει τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν, υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Παλαιότερα, ο κ. Τραμπ είχε αρνηθεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του, Ρεξ Τίλερσον ζήτησε την Παρασκευή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να κλιμακώσει τις οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις σε βάρος του Βορρά.

Ως απάντηση στη βορειοκορεατική απειλή, οι ΗΠΑ έχουν πλέον εγκαταστήσει στο έδαφος του Νότου το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD, προκαλώντας την έντονη ενόχληση και της Κίνας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/345416/v-korea-oi-ipa-mas-sprohnoun-pros-ta-prothura-purinikou-polemou/#ixzz4fw43YjAf
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Bookmark and Share