Προκαταρκτική εξέταση για τις αναρτήσεις δημοσιογράφου κατά του Γιάννη Στουρνάρα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Προκαταρκτική εξέταση για τις αναρτήσεις δημοσιογράφου κατά του Γιάννη Στουρνάρα

  •  Η παρέμβαση έγινε μετά απο εμετική ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε:  «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα»!

Προκατακτική εξετάση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξόποινες πράξεις διέταξε το απόγευμα του Σαββάτου ο εισαγγελέας υπηρεσίας της..Εισαγγελίας πρωτοδικων σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Η παρέμβαση έγινε μετά απο καταγγελία που απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα με σχόλια (και απειλές) στα σόσιαλ μίντια και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».
Ο υπουργος έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία και σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί απο τη διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας γι' αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.
Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη, Γιάγκος Λαμπίρης ανέφερε ότι ο πελάτης του «δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία αναφερουν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει».
Bookmark and Share