Bloomberg: Η Κύπρος «ξεπλένει» πλέον τα χρήματα των Ρώσων δίνοντάς τους υποκοότητα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Bloomberg: Η Κύπρος «ξεπλένει» πλέον τα χρήματα των Ρώσων δίνοντάς τους υποκοότητα

  • Στον νέο τρόπο της Κύπρου για... «ξέπλυμα» των ρωσικών κεφαλαίων αναφέρεται σε εκτενές, όχι και τόσο κολακευτικό, δημοσίευμά του το Bloomberg.

Αφού σημειώσει πως κυπριακές πόλεις όπως η Λεμεσός και η Νικοσία έχουν γεμίσει από... ρωσικά μαγαζιά εστίασης, το αμεριακνικό πρακτορείο τονίζει πως η νήσος ξεκίνησε από το 2013 ένα πρόγραμμα χορήγησης υπηκοότητας (σε λιγότερο από 6 μήνες) στους Ρώσους, στην περίπτωση που επενδύσουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ ή 2,5 εκατ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα και τοπικές επιχειρήσεις.
Η κίνηση έγινε εν μέσω πολύ έντονης οικονομικής κρίσης στην Κύπρο.
Από το 2013 λοιπόν, χορηγήθηκε κυπριακή υπηξοότητα σε 2.000 άτομα. στο πλαίσιο του προγράμματος.
Μάλιστα, όπως σχολιάζουν αναλυτές, αν και πολλές χώρες δίνουν τη δυνατότητα χορήγησης υπηκοότητας σε επενδυτές, στην Κύπρο η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορα, κάτι στο οποίο βοηθά και η συμμετοχή της στην Ε.Ε.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι, το 2014, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε μη δεσμευτικό ψήφισμα που ανέφερε πως «η ιθαγένεια της Ε.Ε. δεν πρέπει ποτέ να γίνει εμπορεύσιμο αγαθό».
Bookmark and Share