Citi: Έρχεται τεράστια αστοχία στην ανάπτυξη της Ελλάδας το 2017 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Citi: Έρχεται τεράστια αστοχία στην ανάπτυξη της Ελλάδας το 2017

  • To ελληνικό ΑΕΠ συνεχίζει να συρρικνώνεται, σημειώνει η Citigroup σε νέο της note, μετά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξαν ύφεση 0,1% σε τριμηνιαία βάση στο α' τρίμηνο, μετά από την ύφεση ύψους 1,2% στο δ' τρίμηνο του 2016, ενώ σε ετήσια βάση η ύφεση άγγιξε το 0,5%.

Όπως σχολιάζει η... αμερικάνικη τράπεζα, ανέμενε μία θετικότερη έκβαση στην πορεία του ΑΕΠ του α' τριμήνου του 2017, μετά από την μεγαλύτερη από την αναμενόμενη συρρίκνωση στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Η Citi θεωρεί πως τα στοιχεία του ελληνικού ΑΕΠ μπορεί να αναθεωρηθούν και δεν αποκλείει ότι αυτά του δ' και του α' τριμήνου μπορεί να αναθεωρηθούν για να επιδείξουν μία ομαλότερη πορεία ανάπτυξης.
Εκτός από αυτές τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις, η Citi εκτιμά ότι η υποκείμενη τάση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι πιθανόν να είναι μόνο ελαφρώς θετική προς το παρόν, καθώς η παρατεταμένη αβεβαιότητα που σχετίζεται με την δεύτερη αξιολόγηση, η έλλειψη δυναμικής στον κλάδο του τουρισμού και της ναυτιλίας και οι σφιχτές συνθήκες ρευστότητας, αποτελούν σημαντικά εμπόδια.
Όπως υπολογίζει ωστόσο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο στόχος του προγράμματος για μια γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017 (τον οποίο, να σημειώσουμε, πριν λίγες μέρες υποβάθμισε εκ νέου το ΥΠΟΙΚ σε 1,8%) θα χαθεί με μεγάλη διαφορά.
Bookmark and Share