Citigroup: Πρόωρες οι φιλοδοξίες της Ελλάδος για έξοδο στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Citigroup: Πρόωρες οι φιλοδοξίες της Ελλάδος για έξοδο στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος

  • Πρόωρα, χαρακτηρίζει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές η Citigroup, υπενθυμίζοντας ότι για να γίνει αυτό προϋποθέτει τη συμφωνία των πιστωτών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα, στο...σημερινό της σημείωμα η Citigroup τονίζει ότι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, C. Lagarde, υπενθύμισε σήμερα ότι ακόμη δεν έχουν υπάρξει αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ένας όρος, δηλαδή, που είναι απαραίτητος για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Δεν υπάρχει ακόμα αρκετή σαφήνεια για το πακέτο μέτρων αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό.
Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να γίνουν πιο συγκεκριμένοι σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Είναι επιτακτική ανάγκη» υποστήριξε η Lagarde.
Με βάση τα παραπάνω, η Citigroup υπενθυμίζεται ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος QE και ενδεχομένως για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές για τελευταία φορά το 2014, με την έκδοση 5ετούς ομολόγου, με κουπόνι 4,75% και την έκδοση 3ετούς ομολόγου με κουπόνι 3,375%.
Bookmark and Share