Με νέα φρεγάτα και πυραύλους Cruise ενισχύει η Μόσχα την Αρμάδα της στην Μεσόγειο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Με νέα φρεγάτα και πυραύλους Cruise ενισχύει η Μόσχα την Αρμάδα της στην Μεσόγειο

  • Ενισχύει την δύναμη πυρός της ρωσικής Αρμάδας στην Ανατολική Μεσόγειο η Μόσχα, καθώς ο πόλεμος στην περιοχή δείχνει να μπαίνει σε μια κρίσιμη και αποφασιστική φάση, όπου η Ρωσία εκτός των διπλωματικών πρωτοβουλιών όπως αυτής για «ζώνες αποκλιμάκωσης» των συγκρούσεων στηρίζεται και στην διατήρηση  της ισχυρής στρατιωτικής παρουσίας.


Η θηριώδης ρωσική φρεγάτα «Admiral Essen» της... κατηγορίας «Admiral Grigorovich» εξοπλισμένη με πυραύλους Kalibr την Παρασκευή πέρασε το Γιβραλτάρ και κατευθύνεται ήδη προς την περιοχή, για να ενταχθεί στην ρωσική Αρμάδα όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού

Αν και η Ρωσία δεν διαθέτει Ναυτική Δύναμη Μεσογείου, η μετατόπιση του ενδιαφέροντος στην περιοχή λόγω του Πολέμου στην Συρία, υποχρέωσε από το 2013 την Ρωσία με εντολή του Β. Πούτιν να διατηρεί μόνιμη ναυτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο με δύναμη τουλάχιστον 10 σκαφών από το 2013, με βάση την Ταρτούς. Τα σκάφη που συμμετέχουν στην Αρμάδα εναλλάσσονται περιοδικά με πλοία προερχόμενα κυρίως από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Εκτός από την φρεγάτα αυτή που αποτελεί το νεότερο απόκτημα του ρωσικού Ναυτικού, στην ρωσική Αρμάδα είναι ενταγμένη και η πρώτη φρεγάτα της κατηγορίας αυτής «Admiral Grigorovich», ενισχύοντας έτσι σημαντικά την δύναμη πυρός της Ρωσίας στην περιοχή.

Η φρεγάτα των 4000 τόνων έχει πλήρωμα 200 ανδρών και είναι εξοπλισμένη με αναβαθμισμένα ραντάρ και συστήματα επιτήρησης και ανίχνευσης, καθώς και με ειδικό εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου. Είναι επίσης εξοπλισμένη με εκτοξευτήρες UKSK ικανούς να εκτοξεύουν πυραύλους Kalibr, Oniks εναντίον ηπειρωτικών στόχων και κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον σκαφών επιφάνειας. Η ρωσική φρεγάτα διαθέτει επίσης πυραύλους Shtil-1 την ναυτική εκδοχή των πυραυλων BUK SAM, οκτώ Igla-1E προωθητές SAM, ανθυποβρυχιακούς πυραύλους RBU-6000 ,δυο σωλήνες τορπιλών 533mm. Στην φρεγάτα υπάρχει και ένα ελικόπτερο τύπου Ka-27PL

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να παραδοθούν στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας τέσσερις ακόμη φρεγάτες αυτού του τύπου, που είναι σκάφη σχεδιασμένα για ναυτικές επιχειρήσεις εναντίον άλλων σκαφών επιφανείας και υποβρυχίων, για αποστολές αεράμυνας και έχει την δυνατότητα να επιχειρεί είτε αυτοτελώς είτε ως μέρος μιας μεγαλύτερης ναυτικής δύναμης.

Οι πύραυλοι Kalibr είναι οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι Cruise που από το 2015 δοκιμάσθηκαν για να πληγούν στόχοι επί του συριακού εδάφους από πολύ μακρινές αποστάσεις από σκάφη στην Μαύρη Θάλασσα.
Bookmark and Share