Μerkel σε Τουρκία: Η θανατική ποινή λόγος για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Μerkel σε Τουρκία: Η θανατική ποινή λόγος για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

  • H καγκελάριος Merkel απορρίπτει τις κατηγορίες ότι είναι ευάλωτη σε εκβιασμό λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό: 


"Είμαι απολύτως ελεύθερη να διατυπώνω με σαφήνεια απόψεις σχετικά με τις ανησυχητικές εξελίξεις στην... Τουρκία. Και τούτο ισχύει όχι μόνο δημοσίως, αλλά κυρίως σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με την τουρκική κυβέρνηση. Είναι απολύτως σωστό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση της δίνει βοήθεια, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει δεχτεί 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, όπως προβλέπει η εν λόγω συμφωνία", δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξή της στην Kölner Stadt-Anzeiger.

Σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι "πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την κριτική μας, δεν τίθεται θέμα, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε επίσης και έξυπνοι, διότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι προς το συμφέρον μας. Εντούτοις η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση".