Σε Ε.Ε, Μέση Ανατολή και Αφρική μετακινεί τους "Βρετανούς" η JP Morgan - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Σε Ε.Ε, Μέση Ανατολή και Αφρική μετακινεί τους "Βρετανούς" η JP Morgan

  • Ενόψει του Brexit και η JP Morgan αναζητά νέες πόλεις για να στεγαστεί εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, για να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Σύμφωνα με τον Daniel Pinto, επικεφαλής του τομέα επενδυτικής τραπεζικής της γνωστής τράπεζας, η JP Morgan αναζητά "στέγη" σε πόλεις όπως το.. Δουβλίνο, η Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο, αλλά και στη Μέση Ανατολή και Αφρική.

Για αρχή φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθούν οι τρεις τράπεζες που η JP Morgan ήδη κατέχει στην Ευρώπη, ενώ οι μετακινήσεις θα γίνουν άμεσα ώστε όλα να είναι έτοιμα από την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει και πρακτικά το Brexit μετά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Εν συνεχεία, θα απομακρυνθεί περαιτέρω προσωπικό από τη Βρετανία, καθώς, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην μην υπάρξει συμφωνία αναφορικά με τη μετακίνηση ατόμων μεταξύ ΕΕ – Η.Β.

Ήδη η τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης για χώρους γραφείων στο Δουβλίνο, καθώς ενδιαφέρεται να βρει εγκαταστάσεις περίπου 5.000 τ.μ.. Αναζήτηση κατάλληλων γραφείων γίνεται επίσης και σε Μέση Ανατολή αλλά και Νότια Αφρική όπου η τράπεζα σχεδιάζει να προσθέσει προσωπικό 200 ατόμων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Bruegel, το Λονδίνο υπολογίζεται ότι θα χάσει 10.000 εργαζομένους στον τραπεζικό κλάδο και άλλους 20.000 στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μετακινήσει 4.000 υπαλλήλους της από το Λονδίνο. Επιπλέον, η Barclays έχει δηλώσει ότι θα ενεργοποιήσει το πλάνο της εντός εξαμήνου, ενώ η Goldman Sachs θα ξεκίσει τις μετακινήσεις προσωπικού από το 2018.

Δημοφιλείς προορισμοί είναι η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο για τις Standard Chartered, Barclays, Goldman Sachs και Morgan Stanley, ενώ το Λουξεμβούργο αναδεικνύεται σε δημοφιλή προορισμό για τις ασφαλιστικές και τις εταιρείες διαχείρισης assets.
Bookmark and Share