Εμανουέλ Μακρόν, σχεδόν o νεότερος ηγέτης κράτους στον ...πλανήτη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Εμανουέλ Μακρόν, σχεδόν o νεότερος ηγέτης κράτους στον ...πλανήτη

  • Πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας μετά τις εκλογές της 7 Μαίου 2017, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι 39 ετών, νεότερος ακόμη και από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της δημοκρατίας σε ηλικία 40 ετών.


Ο Μακρόν ξεπέρασε ακόμη και τον...Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν, ο οποίος ήταν ως σήμερα ο νεότερος ηγέτης της Γαλλίας, όταν εξελέγη σε ηλικία 48 ετών.
Από άποψη ηλικίας, ο Εμανουέλ Μακρόν ξεπέρασε και τον Τζον Κένεντι, και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, και τον πρώην βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, οι οποίοι ανήλθαν στην εξουσία σε ηλικία 43 ετών.
Ελάχιστοι του κλέβουν τον τίτλο του νεότερου ηγέτη στον πλανήτη. Οπως η Vanessa D’Ambrosio, επικεφαλής του Saint-Marin, 29 ετών, είναι ηγέτης ενός κρατιδίου 61,2 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Ιταλίας, και αποτελεί την μικρότερη δημοκρατία της Ευρώπης. Παρότι δεν είναι πρόεδρος, η 29χρονη είναι ηγέτης κράτους.
Αν συγκριθεί με πρωθυπουργούς, ο Μακρόν δεν είναι ο νεότερος. Ο Βέλγος πρωθυπουργός Ζαν Μισέλ κέρδισε σε ηλικία 38 ετών. Στην Ουκρανία πρωθυπουργός έγινε ο Volodymyr Hroïsman σε ηλικία 38 ετών. Ο Βίκτορ Ορμπάν, επίσης, όταν έγινε πρωθυπουργός στην Ουγγαρία ήταν 35 ετών, ενώ ο Taavi Rovas ήταν 34 ετών όταν έγινε πρωθυπουργός της Εσθονίας.
Στην Ιταλία ο Ματέο Ρέντσι ήταν 39 ετών όταν έγινε πρωθυπουργός για πρώτη φορά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ήταν 41 ετών όταν κέρδισε τις εκλογές το 2015.

Πηγή: Εμανουέλ Μακρόν, σχεδόν o νεότερος ηγέτης κράτους στον ...πλανήτη | iefimerida.gr
Bookmark and Share