Υπάλληλος του ΕΦΚΑ υπεξαίρεσε 101.000 ευρώ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Υπάλληλος του ΕΦΚΑ υπεξαίρεσε 101.000 ευρώ

  • Υπεξαίρεση χρηματικού ποσού, ύψους 101.000 ευρώ, διαπιστώθηκε στο περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αποτέλεσμα υπάλληλος του υποκαταστήματος να τεθεί σε δυνητική αργία, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα.

Γνωστοποιώντας τα...αποτελέσματα του ελέγχου υπόθεσης διαφθοράς στο υποκατάστημα στην Πάτρα, η διοίκηση του φορέα διευκρίνισε ότι, σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση των παραβατικών ενεργειών και άλλων υπαλλήλων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και για την απόδοση των ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.
Στο πλαίσιο της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης, βρίσκεται σε εξέλιξη γενικευμένος έλεγχος στο υποκατάστημα της Πάτρας, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα σε καθέναν τομέα του ξεχωριστά. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ οφείλει να ευχαριστήσει την Ελληνική Αστυνομία και, συγκεκριμένα, τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για την ουσιαστική συνδρομή της στην από κοινού ολοκλήρωση του ελέγχου της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Παράλληλα, τονίζει ότι έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και, ήδη, διενεργείται εσωτερικός έλεγχος και σε άλλο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για κρούσματα διαφθοράς.
Bookmark and Share