Λίστα με 13 αιτήματα στο Κατάρ για τερματισμό της κρίσης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Λίστα με 13 αιτήματα στο Κατάρ για τερματισμό της κρίσης

  • Τέσσερις αραβικές χώρες που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι στηρίζει την τρομοκρατία, έχουν στείλει στη Ντόχα έναν κατάλογο με 13 αιτήματα, προκειμένου να τερματιστεί η κρίση.
  • Σε αυτά περιλαμβάνονται το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου al Jazeera, ο περιορισμός των σχέσεων με το Ιράν και το κλείσιμο της τουρκικής βάσης στο Κατάρ...

Τα αιτήματα διατύπωσαν η.. Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν και παραδόθηκαν στη Ντόχα από το Κουβέιτ, το οποίο μεσολαβεί για την επίλυση της κρίσης.

Το Κατάρ πρέπει να ανακοινώσει ότι διακόπτει τις σχέσεις του με τρομοκρατικές, ιδεολογικές και δογματικές οργανώσεις, περιλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της αλ Κάιντα, της Χεζμπολάχ και της Τζάμπχατ Φάτεχ αλ Σαμ -πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία- και να παραδώσει όλους τους τρομοκράτες που βρίσκονται στο έδαφός του.

Οι τέσσερις χώρες έδωσαν διορία 10 ημερών στη Ντόχα για να συμμορφωθεί. Αν αυτό δεν συμβεί, οι απαιτήσεις αυτές παύουν να ισχύουν.
Bookmark and Share