Μέρες του 1997 βιώνει το πετρέλαιο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μέρες του 1997 βιώνει το πετρέλαιο..


  • Νέα πτώση σημειώνει σήμερα το πετρέλαιο μετά την χθεσινή βουτιά, κινούμενο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, οδεύοντας προς την μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα εξαμήνου, εδώ και δύο δεκαετίες.



Το αργό Brent υποχωρεί κατά...12 σεντς στα 45,85 δολάρια το βαρέλι, μετά την πτώση κατά σχεδόν 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2016.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχωρούν κατά 7 σεντς στα 43,44 δολάρια, αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο την Τρίτη.

το πετρέλαιο έχει χάσει το 20% της αξίας του, τις χειρότερες επιδόσεις του για τους πρώτους έξι μήνες του έτους από το 1997Μέχρι στιγμής φέτος, το πετρέλαιο έχει χάσει το 20% της αξίας του, τις χειρότερες επιδόσεις του για τους πρώτους έξι μήνες του έτους από το 1997.

Πάντως, η συμμόρφωση στη συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών για τη μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τον Ιανουάριο έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο τον Μάιο και το 106%.

Σύμφωνα με την BMI, μπορεί η συμμόρφωση να είναι υψηλά, ωστόσο αυτό που συνέβη πριν την ισχύ της συμφωνίας, είναι το σημαντικό. Πολλοί παραγωγοί, όπως το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, αύξησαν την παραγωγή τους επιθετικά εν όψει της συμφωνίας.
Η πτώση του αργού εκτός από πιέσεις στις μετοχές, έχει προκαλέσει και ισχυρή πτώση στο ρούβλι
Σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (American Petroleum Institute), τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν περισσότερο από τα προβλεπόμενα. Τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος αυξήθηκαν.

Η πτώση του αργού εκτός από πιέσεις στις μετοχές, έχει προκαλέσει και ισχυρή πτώση στο ρούβλι, το οποίο σπάει σήμερα το ψυχολογικό όριο του 60 έναντι του δολαρίου, για πρώτη φορά από τις αρχές Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, το ρωσικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,7% στα 60,07 έναντι του δολαρίου.
Bookmark and Share