Συνεχίζεται το χάος με τα ανασφάλιστα οχήματα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Συνεχίζεται το χάος με τα ανασφάλιστα οχήματα

  • «Όμηροι» του πληροφοριακού συστήματος είναι όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ σπεύδουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους ή να διορθώσουν τα σφάλματα του συστήματος.

Το σύστημα δεν έχει ανοίξει για τη διαγραφή του προστίμου, καθώς δεν υπήρχε(!) σχετική πρόβλεψη από... την αρχή.

Έτσι, παρά τις ενέργειες όσων έσπευσαν και σπεύδουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα το πρόστιμο παραμένει και συνεχίζει να εμφανίζεται ως οφειλή.

Παράλληλα, πρόβλημα προκύπτει και για όσους έσπευσαν να πληρώσουν τα 250 ευρώ, που στο εξής δεν θα είναι υποχρεωτική τουλάχιστον μέχρι τις 14 Ιουλίου.
Κανονικά τα χρήματα θα πρέπει να τους επιστραφούν, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάρει κανείς επιστροφή από το Δημόσιο. Πιθανότερο είναι τα χρήματα αυτά να συμψηφιστούν με μελλοντικές οφειλές παρά να επιστραφούν μέσα στο καλοκαίρι ή έστω μέχρι το φθινόπωρο.

Η παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των οχημάτων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και σφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου θα τους επιστραφεί ο ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

Τη συζήτηση του θέματος στο υπουργικό συμβούλιο είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Η σχετική ενημέρωση από το ΥΠΟΙΚ αναφέρει τα εξής:

«Λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017.

Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα.

Το παράβολο θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει τις προηγούμενες ημέρες.

Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι».
Bookmark and Share