Απεργία τέλος- Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Απεργία τέλος- Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών

  • Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ακολούθησε τη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, και ελήφθη για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Τέλος στην απεργία και στις κινητοποίησες, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας, αποφάσισε να...βάλει η Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να αρχίσει κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που ακολούθησε τη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, και ελήφθη για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Οι συμβασιούχοι υποστηρίζουν ότι διαφωνούν με τη ρύθμιση της κυβέρνησης και θα αποφασίσουν νέες μορφές δράσης. Για την απόφαση της αναστολής των κινητοποιήσεων, τόνισαν ότι συνεκτιμήθηκαν οι καιρικές συνθήκες των ημερών και δη ο καύσωνας.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Εκτιμάται ότι έως την Κυριακή η κατάσταση θα έχει επανέλθει στα της προ απεργίας.
Bookmark and Share