Με ...φοιτητές Ιατρικής θα καλυφθούν κενά σε Κέντρα Υγείας της Β.Ελλάδας. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Με ...φοιτητές Ιατρικής θα καλυφθούν κενά σε Κέντρα Υγείας της Β.Ελλάδας.

  • Περισσότεροι από 100 φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να υποστηρίξουν έξι Κέντρα Υγείας, που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.
  • Για ποια Κέντρα Υγείας πρόκειται

Οι νέοι από τις 10 Ιουλίου και για επτά εβδομάδες θα προσφέρουν περισσότερες από 5.000 ώρες... θελοντικής δράσης, συνδράμοντας στο έργο των ιατρών στις περιοχές της Β.Ελλάδας με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Πρόκειται για δράση του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2017 -«Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος».

Οι δομές, τις οποίες θα υποστηρίξουν οι φοιτητές είναι
της Αριδαίας,
της Κασσανδρείας,
της Καλλικράτειας,
του Αγίου Νικολάου,
των Μουδανιών
και της Νέας Μαδύτου.


«Σε κάθε Κέντρο Υγείας θα μένουν επί μία εβδομάδα δύο φοιτητές Ιατρικής, τρίτου έτους και άνω, οι οποίοι θα βοηθάνε τον αγροτικό ιατρό και θα εξοικειώνονται με την καθημερινή κλινική πράξη και τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις κλινικές τους δεξιότητες» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε -τριτοετής φοιτητής Ιατρικής, Γιώργος Λαλές.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.