Καύσωνας και αποπνικτική ατμόσφαιρα το Σαββατοκύριακο. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Καύσωνας και αποπνικτική ατμόσφαιρα το Σαββατοκύριακο.

  • Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» 40αρια

«Δεν είναι μόνο η θερμοκρασία που επιβαρύνει την αίσθηση που έχουμε αλλά και η υγρασία και οι χαμηλές... ταχύτητες ανέμου. Αυτός ο συνδυασμός είναι που δημιουργεί δυσφορία» δήλωσε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα ταλαιπωρηθούμε μόνο από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και από την αποπνικτική ατμόσφαιρα όπως μας λένε οι ειδικοί, γι΄ αυτό και οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Να μην κυκλοφορούν τις μεσημεριανές ώρες, να καταναλώνουν πολλά υγρά και να βρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους.

Η Λάρισα θα ...κοκκινήσει, καθώς θα καταγράψει την μεγαλύτερη θερμοκρασία. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 40 βαθμούς, στα Τρίκαλα 39, Αθήνα, Άργος, Σέρρες και Κιλκίς 38 βαθμούς κελσίου.

Σε Αθήνα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κιλκίς, Άργος και Σπάρτη, η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων.

Κι αν νομίζετε ότι μετά το Σαββατοκύριακο θα πάρουμε ανάσα, γελιέστε. Από τα μέσα της άλλης εβδομάδας, θα πέσουν για λίγο οι θερμοκρασίες.

Οι θερμές μάζες όμως θα μείνουν στη χώρα μας για μέρες.

«Αυτό που θέλει λίγο προσοχή είναι η διάρκεια αυτής της ζέστης γιατί απ΄ ότι φαίνεται με τα στοιχεία, δεν φαίνεται να πέφτει η θερμοκρασία. Αυτό που καταπονεί τον οργανισμό είναι η διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών» πρόσθεσε ο κος Λαγουβάρδος.

Με τις βροχές πάντως δεν θα ξεμπερδέψουμε έτσι εύκολα, καθώς θα μας ...δροσίσουν και τον Ιούλιο.

«Τις επόμενες 6,7 και 10 μέρες δεν φαίνεται κάτι σημαντικό να επηρεάζει τη χώρα μας, δεν θα έχουμε τα φαινόμενα που είχαμε. Για τον Ιούλιο γενικά, αυτή η αστάθεια της ατμόσφαιρας είναι δεδομένη, θα ξανά έχουμε κάποιες καταιγίδες» τόνισε ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.