Απορριμματοφόρα ιδιωτικής εταιρείας ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Απορριμματοφόρα ιδιωτικής εταιρείας ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


  • Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αναμένεται να βγουν σήμερα τα οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας ώστε να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών στον κεντρικό δήμο, μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στη διάρκεια της ημέρας θα αρχίσουν και οι ψεκασμοί στους κάδους για την...  αποφυγή μολύνσεων.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υπέγραψε την απόφαση για ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων και σήμερα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρείας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το καθάρισμα από τα «βουνά» των σκουπιδιών.

Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία προχώρησε χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές προσπάθειες από τα μέλη της και της κατάληψης του χώρου όπου συνεδρίαζαν, από εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Η ανάθεση σε ιδιώτη προβλέπει την αποκομιδή 1.200 τόνων σκουπιδιών, μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ οι συμβασιούχοι σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως σήμερα θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια για την αποφυγή μολύνσεων. «Έχουμε έγγραφα από τη Διεύθυνση Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τους ψεκασμούς» είπε.