Απαλλάσσεται η Κ. Σαββαΐδου από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Απαλλάσσεται η Κ. Σαββαΐδου από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας

  • Την απαλλαγή της πρώην Γ.Γ. Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου, από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αποφάσισε, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών.

Οι εφέτες, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να.. δικαστεί η κ. Σαββαΐδου, έκριναν με το βούλευμά τους (αριθμός 1190/2017) ότι το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία που της αποδόθηκε.

Η δικογραφία σε βάρος της κ. Σαββαΐδου αφορά εντολή που είχε δώσει ώστε να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε εταιρεία, αν και αυτό είχε ήδη επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η επίμαχη απόφαση της κατηγορουμένης φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον την είσπραξη του επιβληθέντος προστίμου. Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της επίμαχης εταιρείας.

Το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών του υπομνήματος που είχε καταθέσει ο εν λόγω μέτοχος στον ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση της κ. Σαββαΐδου, ώστε να ερευνηθούν καταγγελίες του κατά των ελεγκτών που είχαν διενεργήσει τον επανέλεγχο του προστίμου. Ο επιχειρηματίας ζητούσε να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων αυτών στους οποίους καταλόγιζε επιπλέον πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του επανελέγχου.
Bookmark and Share