Εναλλακτικοί τρόποι για να πληρώσετε την εφορία με βάση τις δυνατότητες σας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Εναλλακτικοί τρόποι για να πληρώσετε την εφορία με βάση τις δυνατότητες σας

  • Εφάπαξ καταβολή ή τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις είναι οι γνωστές και πάγιες επιλογές που δίνει σε όλους τους φορολογουμένους η εφορία για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτές αφού υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τέσσερις τρόποι προκειμένου ο φορολογούμενος να εμφανίζεται ότι ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.

Πρόκειται για τους εξής:
1. Υπαγωγή στη ρύθμιση των 12, σε εξαιρετικές περιπτώσεις 24, δόσεων. Προϋπόθεση να έχει λήξει η σχετική υποχρέωση προς την εφορία, που απλά σημαίνει να περάσει ο χρόνος καταβολής της πρώτης δόσης του πρόσθετου φόρου. Τη συγκεκριμένη λύση επιλέγουν όσοι λαμβάνουν αρκετά «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά. Οι υπόχρεοι μπορούν να κάνουν τη σχετική δήλωση μέσω του Taxisnet ενώ επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 8,76%.

2. Υπαγωγή στην ανωτέρω ρύθμιση των 12 δόσεων, πριν καν η οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη, με την υποβολή σχετικής αίτησης από τον φορολογούμενο στην εφορία του.

3. Υπαγωγή σε κάποιο από τα προγράμματα άτοκων δόσεων των τραπεζών, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα εξόφλησης του φόρου μέσω πιστωτικής κάρτας σε έως και 12 άτοκες δόσεις

4. Επίσης οι φορολογούμενοι έχουν πάντα τη δυνατότητα να μην υπαχθούν σε κάποια ρύθμιση ή πρόγραμμα τράπεζας και να μην εξοφλήσουν το συνολικό χρέος τους προς την εφορία, αλλά απλώς πληρώνουν ένα μέρος του, ανάλογα με τις δυνατότητες τους, κάθε μήνα. Με αυτή την κίνηση ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις κινητών και ακινήτων αλλά χρεώνονται με ετήσιο επιτόκιο 8,76%.
Bookmark and Share