Αναφορά-καταγγελία ΕΕΘ στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Αναφορά-καταγγελία ΕΕΘ στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια

  • Αναφορά-καταγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρο Τσόγκα απέστειλε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) για το θέμα των σκουπιδιών, ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα το ζήτημα.

Το ΕΕΘ κάνει λόγο για τριτοκοσμική εικόνα στις... αγορές της Θεσσαλονίκης, εν μέσω τουριστικής περιόδου και υψηλότατων θερμοκρασιών, εικόνα που, όπως σημειώνει, απειλεί την υγεία των πολιτών, καθιστά αβίωτο το βίο των καταστηματαρχών και εργαζομένων, ενώ μηδενίζει την καταναλωτική κίνηση.
Τονίζεται επίσης η ανάγκη «η Πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση, δεδομένου ότι η δημόσια υγεία πρέπει να προστατεύεται κατά προτεραιότητα σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας» και επισημαίνεται πως αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να θέσει σε εφαρμογή κάποιον αποτελεσματικό μηχανισμό για τη διαχείριση της κρίσης, που θα προστατεύσει τη δημόσια υγεία, την εικόνα της χώρας στα μάτια των τουριστών, αλλά και τους επαγγελματίες που το μόνο που θέλουν είναι να δουλέψουν, μέσα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Για τους λόγους αυτούς, ζητείται η άμεση ποινική διερεύνηση του φλέγοντος αυτού ζητήματος και η απόδοση αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο.