Φεύγουν τα γερμανικά στρατεύματα απο το Ιντσιρλίκ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Φεύγουν τα γερμανικά στρατεύματα απο το Ιντσιρλίκ.

  • Ψήφισε η γερμανική βουλή.

Σε συνέχεια των διπλωματικών εξελίξεων και της έντασης που υπάρχει μεταξύ της γερμανικής και της τουρκικής πλευράς, όπως είχε προαναγγελθεί, η γερμανική βούλη ψήφισε την... απόσυρση των στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ στη γειτονική χώρα.

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε για να εγκρίνει τη μεταφορά των γερμανικών στρατευμάτων του από την Τουρκική αεροπορική βάση του Incirlik στην Ιορδανία, μετά από εντάσεις με την Άγκυρα.
Ψήφισαν οι 461 από τους 569 νομοθέτες της Bundestag (γερμανικό κοινοβούλιο) την Τετάρτη για τη μεταφορά στρατιωτών και εξοπλισμού από το Incirlik σε νέα βάση κοντά στο Al-Azraq της Ιορδανίας.

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε να εγκρίνει τη μεταφορά των στρατευμάτων του από την Τουρκική βάση του Incirlik στην Ιορδανία, μετά από εντάσεις με την Άγκυρα.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, τα 280 περίπου γερμανικά στρατεύματα καθώς και έξι αεροσκάφη Tornado και Αεροκάφη Εναέριου Ανεφοδασμού [τάνκερ] που σταθμέυουν στο Incirlik θα κατευθυνθούν προς την Ιορδανία. Τα στρατεύματα εγκαταστάθηκαν στο Incirlik σε απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού τον Δεκέμβριο του 2015.

Από τη στιγμή που η Γερμανία είναι μέλος του αμερικανικού συνασπισμού για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL) στη Συρία και στην Ιορδανία, το Bundeswehr θα αναστείλει τις δραστηριότητές του για δύο μήνες.

Οι επιχειρήσεις των γερμανικών αεροσκαφών στο πλαίσιο του πολυεθνικού συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία αναμένεται να επαναληφθούν τον Οκτώβριο, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Αν και η ακριβής ημερομηνία της αποχώρησης του γερμανικού κλιμακίου από την τουρκική βάση στο Ίντσιρλικ δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί, στόχος του Βερολίνου κατά την υπουργό Άμυνας είναι η περίοδος της μετάβασης να είναι όσο το δυνατόν πιό σύντομη, με εξασφαλισμένη την ασφάλεια του προσωπικού.

Αφού μετακινηθούν τα ιπτάμενα τάνκερ στην Ιορδανία όσο πιο άμεσα γίνεται, προβλέπεται να είναι και πάλι διαθέσιμα για αποστολές εναερίου ανεφοδιασμού κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Η μεταστάθμευση όμως των Tornado και του πολύπλοκου, όσο και ευαίσθητου, φωτοαναγνωριστικού εξοπλισμού τους είναι κάτι τελείως διαφορετικό και όπως επισημαίνει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας θα απαιτηθεί διάστημα δύο μηνών, από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. “Από τον Οκτώβριο, τα αναγνωριστικά Tornado θα αναλάβουν και πάλι αποστολές σύμφωνα με το πρόγραμμα” διαβεβαιώνει η κα φον ντερ Λάϊεν.
Bookmark and Share