Συρία: Τούρκοι και Ρώσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο Ιντλίμπ; - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Συρία: Τούρκοι και Ρώσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο Ιντλίμπ;

  • Τούρκοι και Ρώσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή του Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο συμφωνίας αποκλιμάκωσης που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις του εκπροσώπου του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι ζώνες αποκλιμάκωσης, που... συμφωνήθηκαν μεταξύ της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν, θα συζητηθούν περαιτέρω στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στις αρχές Ιούλιου στην Αστάνα του Καζακστάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Haberturk.
«Θα έχουμε πιθανότατα πιο εμφανή παρουσία στην περιοχή του Ιντλίμπ με τους Ρώσους. Ρώσοι και Ιρανοί θα αναπτυχθούν γύρω από τη Δαμασκό και επεξεργαζόμαστε έναν μηχανισμό στον οποίο θα μετέχουν Αμερικανοί και η Ιορδανία στα νότια, στην περιοχή Ντεράα», φέρεται επίσης να είπε ο εκπρόσωπος.
Ο Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του ρωσικού κοινοβουλίου, δηλωσε στο πρακτορείο RIA ότι η Μόσχα συζητά προτάσεις για την αποστολή στρατευμάτων από το Καζακστάν και το Κιργιστάν στη Συρία. «Η διαπραγματευτική διαδικασία ξεκίνησε, δεν υπάρχει απόφαση ακόμη», είπε.
Με βάση τη συμφωνία της 4ης Μαΐου, η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν συμφώνησαν να δημιουργήσουν τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Η μεγαλύτερη από αυτές περιλαμβάνει την επαρχία του Ιντλίμπ που συνορεύει με την Τουρκία. Οι άλλες τρεις είναι στην επαρχία Χομς, στα βόρεια, στην περιοχή της Ανατολικής Γούτας, ανατολικά της Δαμασκού και κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Ιορδανία στα νότια.
Η αντιπολίτευση στη Συρία (ένοπλη και πολιτική) απέρριψε την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί να πείσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και τους Ιρανούς συμμάχους του να σεβαστούν τις εκεχειρίες.