Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άντρα ζωσμένο με εκρηκτικά! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άντρα ζωσμένο με εκρηκτικά!

  • Συναγερμός σήμανε απόψε στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες μετά από αναφορές για έκρηξη στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, αστυνομικοί «εξουδετέρωσαν» ανοίγοντας πυρ έναν άντρα που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά στον κεντρικό σιδηροδρομικό των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, oι... είσοδοι του κεντρικού σταθμού είναι κλειστές και έχουν αναπτυχθεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις τόσο στον κεντρικό σταθμό, όσο και στην Grand Place.

Κατά τις ίδιες πηγές έγινε μια έκρηξη κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων του κεντρικού σταθμού ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που μιλούν για δυο εκρήξεις.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής. Η αστυνομία των Βρυξελλών ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο».

Στο Twitter κυκλοφορεί μία φωτογραφία, με τους χρήστες να λένε πως είναι ο δράστης λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα της.

Να σημειωθεί ότι η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και διέπραξαν τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.



Bookmark and Share