Προβλήματα στη συμφωνία με την Άγκυρα για τους μετανάστες "βλέπει" ο γερμανικός Τύπος - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Προβλήματα στη συμφωνία με την Άγκυρα για τους μετανάστες "βλέπει" ο γερμανικός Τύπος

  • Παρά τα προβλήματα η ευρωπαϊκή συμφωνία με την Άγκυρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εφαρμογή, επισημαίνει η  Allgemeine Zeitung.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, από την έναρξη της ισχύος της εν λόγω συμφωνίας ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα έχει... πέσει ραγδαία, κατά 97%.

Από την πλευρά της, η Bild υποστηρίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες υποδέχονται στην πράξη πέντε φορές περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες απ΄ ότι προβλέπει η σχετική προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, αναφερόμενη σε νεότερα στοιχεία της Κομισιόν, από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία στις 20 Μαρτίου του 2016, έχουν επαναπροωθηθεί από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία συνολικά μόλις 1.210 πρόσφυγες και μετανάστες. Το ίδιο διάστημα, ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες υποδέχθηκαν από την Τουρκία συνολικά 6.250 Σύρους, πέντε φορές δηλαδή περισσότερους απ΄ ό,τι προβλέπει η προσφυγική συμφωνία.

Σύμφωνα με αυτή, για κάθε Σύρο που επαναπροωθείται από την Ελλάδα προς την Τουρκία, η ΕΕ πρέπει να δέχεται στο έδαφός της έναν Σύρο από την Τουρκία.