Γιούνκερ: Τελευταία ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Γιούνκερ: Τελευταία ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου

  • «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το Ταλίν, όπου βρίσκεται για την επίσημη έναρξη της εσθονικής Προεδρίας, προσθέτοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλει και να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία.


Ερωτηθείς σχετικά με την επανέναρξη των συνομιλιών για το...  Κυπριακό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σημαντική «πρόοδος» στις συνομιλίες, παρ' όλο που, όπως είπε, ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων σε αυτό το πλαίσιο «δεν ήταν πολλά υποσχόμενος».
Διαβεβαίωσε ότι είναι πάντα διατεθειμένος να πάρει ο ίδιος το αεροπλάνο όταν πρόκειται να βοηθήσει την Ελλάδα ή την Κύπρο. «Αλλά αυτήν τη φορά έπρεπε να είμαι εδώ στο Ταλίν, γι' αυτό δεν πήγα ο ίδιος» εξήγησε.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ράτας ανέφερε ότι σχετικά με το Κυπριακό συνάντησε ο ίδιος διμερώς με τις εμπλεκόμενες πλευρές και γνωρίζει «ως Εσθονός» πόσο «περίπλοκο» είναι αυτό το ζήτημα. «Η Κύπρος είναι ένα δυνατό μέλος της ΕΕ και είναι ευθύνη μας να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Ως πρόεδρος του Συμβουλίου θα εγείρω το ζήτημα της Τουρκίας και εκτός ΕΕ» σημείωσε.