Νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

  • Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα

Ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αναζητεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας με ...προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε.

Στην έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης «για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τους υπαίτιους δημιουργίας κινδύνων για τη δημόσια υγεία από τη μη περισυλλογή των απορριμμάτων».

«Πρέπει επιπλέον να διερευνηθεί εάν υπήρξαν τρόποι συλλογής των απορριμμάτων που μπορούσαν να ακολουθηθούν και αν ναι εάν εφαρμόστηκαν» γράφει ο κ. Τσόγκας, αναφερόμενος στους δημάρχους και τα δημαρχιακά όργανα.

Όπως έγινε γνωστό, τα υπό διερεύνηση αδικήματα είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος, της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής, της έκθεσης, της μη προστασίας του περιβάλλοντος, όπως επίσης οι πράξεις της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της παράνομης βίας (από παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας λόγω παράνομης παραμονής ατόμων σε χώρο της ή με τη βία παρεμπόδιση άσκησης δικαιώματος προς λειτουργία των απορριμματοφόρων).

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητείται να ληφθούν καταθέσεις από τους γενικούς γραμματείς των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Ωραιοκάστρου, όπως επίσης να επισυναφθούν στη δικογραφία φωτογραφίες από τα απορρίμματα με τους υπερχειλισμένους κάδους, προσδιορίζοντας τον τόπο και χρόνο λήψης τους.

Σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις ενοχής και προσδιοριστούν οι ύποπτοι, ο εισαγγελέας ζητεί να ληφθούν απ' αυτούς ανωμοτί καταθέσεις (ως ύποπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων).