Αποκαρδιωτική εικόνα για την Ελλάδα ο δανεισμός σε Κύπρο-Αργεντινή.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Αποκαρδιωτική εικόνα για την Ελλάδα ο δανεισμός σε Κύπρο-Αργεντινή..

  • Η Κύπρος δανείστηκε 850 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,8% ενώ οι προσφορές που πραγματοποιήθηκαν ήταν 2,7 δισ. ευρώ. 
  • Η Αργεντινή εξέδωσε ομόλογο ..100 ετών με επιτόκιο 8,25%! Όσο κι αν φαίνεται υψηλό το επιτόκιο είναι χαμηλό για χώρα που πτώχευσε τρεις φορές.


Οι επενδυτές, όμως, εμπιστεύονται την νέα κυβέρνηση και αυτό φάνηκε τόσο στα ομόλογα όσο και στις μετοχές. Αντίθετα, ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίμησε να.. συναντήσει την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κιρχνερ – η οποία είχε αναλωθεί σ ένα αδιέξοδο πόλεμο με τους διεθνείς επενδυτές.

Αντίθετα με την Κύπρο, την Αργεντινή, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία κα- με τις επικριτικές αναφορές για το χρέος η Ελλάδα δεν μπορεί να πλησιάσει τους διεθνείς επενδυτές - παρά τα όσα θρυλούνται για την Rothchild και τις υπέρογκες προμήθειες που θα λάβει. Κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει για αυτήν την αποκαρδιωτική εικόνα.

Πολύ απλά η Ελλάδα δεν μπορεί να παράγει ταμειακές ροές για να αποπληρώνει το χρέος και ταυτόχρονα «στεγνώνει» τους πολίτες και επιχειρήσεις που θα να παράγουν αυτές τις ταμειακές ροές. Εξ ου και η μετανάστευση στο εξωτερικό, όπου ιστορικά ( ΗΠΑ, Γερμανία κλπ ) οι Ελληνες δεν έμειναν ποτέ πολύ καιρό σε δουλειές ( ορυχεία, Κλωστουφαντουργία, αυτοκινητοβιομηχανίες), αλλά προτίμησαν να κάνουν δικές τους δουλειές. Γιατί δεν είχαν μάθει να είναι κολίγοι...
Bookmark and Share