Απορρίφθηκε η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

  • Συνεχίζεται η απεργία.


Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι ολιγόλεπτες διαπραγματεύσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της... Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε τη δική της νομοθετική ρύθμιση που συνέταξε μετά την απόρριψη της πρότασης Σκουρλέτη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Τράκας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της δείχνει ότι επιδιώκει να ανατεθεί η διακομιδή σκουπιδιών σε ιδιωτικούς φορείς και ανακοίνωσε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα.

Πλέον, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με καταλήψεις αμαξοστασίων και 24ωρη απεργία την Πέμπτη, όταν και θα επανεξεταστεί η όλη κατάσταση.

Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται αυτή την ώρα οι συμβασιούχοι των δήμων. Ολιγόλεπτη ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στο υπουργείο και απωθήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Λόγω της συγκέντρωσης κλειστή παραμένει η Σταδίου και τα γύρω στενά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της νομοθετική ρύθμιση μετά την απόρριψη της πρότασης Σκουρλέτη.

Το κείμενο της πρότασης προσπάθησαν να καταθέσουν οι συνδικαλιστές στο Υπουργείο Εργασίας μετά την πορεία που πραγματοποίησαν.

Μετά το πέρας της μικροέντασης, μπήκε τελικά στο υπουργείο το προεδρείο της ΠΟΕ ΟΤΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τράκα προκείμενου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη.

Θυμίζουμε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προκήρυξαν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας, ενώ αποφάσισαν και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.
Bookmark and Share