"Ιπτάμενες" αγελάδες στο Κατάρ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

"Ιπτάμενες" αγελάδες στο Κατάρ..

  • Φρέσκο γάλα εξ' ουρανού θα λάβει το Κατάρ, σύμφωνα με το Bloomberg.
  • Πως και γιατί 4.000 αγελάδες θα μεταφερθούν αεροπορικά με 60 πτήσεις της Qatar Airways!


H διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη.. χώρα και τους γείτονές της δημιούργησε προβλήματα στο εμπόριο, χώρισε οικογένειες και απείλησε να φέρει ριζικές αλλαγές σε μακροχρόνιες γεωπολιτικές συμμαχίες. Παρότρυνε επίσης έναν Καταριανό επιχειρηματία να στείλει αεροπορικώς 4000 αγελάδες στον Κόλπο ως κίνηση αντίδρασης αλλά και ως ευκαιρία να καλύψει το έλλειμμα που άφησε η κατάρρευση των προμηθειών φρέσκου γάλακτος.
Θα χρειαστούν έως και 60 πτήσεις της Qatar Airways προκειμένου να μεταφερθούν τα ζωντανά των 590 κιλών έκαστο που ο Moutaz Al Khayyat, πρόεδρος της Power International Holding, αγόρασε στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ. "Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για το Κατάρ", είπε.
Με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ κατηγορείται από τους γείτονές του ότι στηρίζει Ισλαμιστές στρατιώτες, κατηγορίες που το σεϊχάτο έχει επανειλημμένως αρνηθεί. Η απομόνωση που ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου έχει αναγκάσει την πλουσιότερη χώρα στον κόσμο βάσει κατά κεφαλήν ΑΕΠ να ανοίξει νέους εμπορικούς δρόμους για να εισάγει τρόφιμα, δομικά υλικά και εξοπλισμό για τη βιομηχανία φυσικού αερίου. Η Κεντρική Τράπεζα είπε ότι οι εγχώριες και εξωτερικές συναλλαγές της συνεχίζονται κανονικά.
Η χώρα έχει λάβει αεροπορικώς τουρκικά γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ ιρανικά φρούτα και λαχανικά βρίσκονται στο δρόμο. Εξελίσσεται παράλληλα εκστρατεία για την αγορά προϊόντων που παράγονται εγχώρια. Στα σούπερ μάρκετ έχουν τοποθετηθεί ταμπελίτσες στα χρώματα της καταριανής σημαίας δίπλα από τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Από το ταβάνι κρέμεται μια μεγάλη πινακίδα που γράφει: "Μαζί στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα".
Μέχρι πριν από μία εβδομάδα, η μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων που κατανάλωναν στη Ντόχα προερχόταν από τη Σαουδική Αραβία. Το γάλα πλέον σπανίζει μετά την απόφαση του βασιλείου, των ΗΑΕ και δυο συμμάχων να αποκλείσουν τους εμπορικούς δρόμους με μια χώρα που δαπανά 500 εκατ. δολάρια την εβδομάδα για να προετοιμάσει στάδια και μετρό πριν το παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022.
Επιμέλεια: Αναστασία Κυριανίδη
Bookmark and Share