Αλλαγή φυλακής αλλά και κλήση για έκτακτη κατάθεση στον βασικό κατηγορούμενο για το Noor-1 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Αλλαγή φυλακής αλλά και κλήση για έκτακτη κατάθεση στον βασικό κατηγορούμενο για το Noor-1

  • «Διορθωτικές» κινήσεις με ερωτηματικά, μετα την αποκάλυψη της «εμπλοκής Καμμένου» και τον πολιτικό θόρυβο.

«Διορθωτικές» κινήσεις επιχειρούνται, τις τελευταίες ημέρες, από την πλευρά των δικαστικών αρχών για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor - 1 ύστερα από... καταγγελίες – συνοδεύθηκε από ηχητικό υλικό - του καταδικασθέντα επιχειρηματία Eυθύμιου Γιαννουσάκη ότι υπέστη εκβιασμό από στελέχη του Λιμενικού για να εμπλέξει στην υπόθεση τον εφοπλιστή κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Παράλληλα, παρουσιάσθηκαν στοιχεία για επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου με τον ίδιο κρατούμενο, προκειμένου να δώσει σχετική κατάθεση.

O κ. Γιαννουσάκης κατήγγειλε ακόμη ότι υπήρξε κωλυσιεργία στην εξέταση αναφορών του όπως και άλλων στοιχείων για εμπλοκή στην διακίνηση των 2,1 τόνων ηρωίνης Τούρκων και Βέλγων λαθρεμπόρων που έχουν εμπλακεί μάλιστα και σε έναν αγώνα αλληλοεξόντωσης.

Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις από σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και καταγγελίες για ύποπτες μεθοδεύσεις.


Στις 19 Ιουνίου λοιπόν στάλθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού «πρόσκληση» από ανακριτή στον Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση του NOOR - 1 για να καταθέσει στις 28 Ιουνίου σχετικά με το παρασκήνιο της υπόθεσης, τους Τούρκους χρηματοδότες κλπ.

Ωστόσο το αίτημα του κ. Γιαννουσάκη για να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία γεννά ερωτήματα για δύο λόγους:


Πρώτον, γιατί ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει δώσει πριν από 1,5 περίπου χρόνο στοιχεία και άλλες πληροφορίες για τους Τούρκους και Βέλγους συνεργάτες του που δεν αξιοποιήθηκαν;

Δεύτερον, μία ακριβώς ημέρα μετά το αίτημα του ανακριτή Πειραιά για να καταθέσει –σε έξι ημέρες - στο δικαστήριο του επινείου ο κ. Γιαννουσάκης, γιατί μετήχθη στις φυλακές Χαλκίδας;

Μία μεταγωγή προφανώς ως αντίδραση για τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις του συγκεκριμένου κατηγορουμένου.

Η οποία όμως γίνεται εκτός κάθε λογικής και τακτικής των υπευθύνων των φυλακών αφού ο συγκεκριμένος κατηγoρούμενος θα μεταφερθεί εκ νέου στην Αθήνα, σε λίγα 24ωρα, λόγω της συγκεκριμένης κατάθεσης και άλλων δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχει.
Bookmark and Share