Επίθεση από ελικόπτερο στο ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Επίθεση από ελικόπτερο στο ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας (video)

  • Επίθεση από ελικόπτερο της αστυνομίας δέχθηκε το κτήριο του ανώτατου δικαστηρίου της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, προσθέτοντας ότι μία χειροβομβίδα που εκσφενδονίστηκε προς το κτήριο δεν εξερράγη.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες..αντιμέτωπος με διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση και κριτική και από στελέχη της κυβέρνησής του, ανέφερε ότι είχε εξαπολύσει ειδικές δυνάμεις εναντίον των «τρομοκρατών», όπως ονόμασε τους δράστες της επίθεσης.


Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο πέταξε και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών, και απαίτησε από την αντιπολίτευση «να καταδικάσει αυτή την πραξικοποηματική επίθεση».
Το φιλικό προς την κυβέρνηση ανώτατο δικαστήριο της χώρας συγκεντρώνει τα πυρά των αντιπάλων του Μαδούρο για μια σειρά αποφάσεων που έχουν ενδυναμώσει τη θέση του και υποσκάψει το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.
Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει ότι αυτός και οι υποστηρικτές του θα προχωρήσουν σε ένοπλο αγώνα εάν η σοσιαλιστική του κυβέρνηση ανατραπεί από τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον 75 άτομα έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις από τον Απρίλιο.

Ο τοπικός Τύπος μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα ντυμένο με στολή παραλλαγής, ο οποίος δηλώνει ότι είναι αξιωματικός της αστυνομίας και φέρεται να είναι ένας από αυτούς που βρίσκονταν στο ελικόπτερο. Στο βίντεο εμφανίζεται περιστοιχισμένος από ένοπλους άνδρες, με καλυμμένα τα πρόσωπα και καλεί τους πολίτες της Βενεζουέλας να αντισταθούν "στην τυραννία". Ο ίδιος λέει ότι το όνομά του είναι Όσκαρ Πέρες.

"Είμαστε ένα συνασπισμός εργαζόμενων στον στρατό, αστυνομικοί και πολίτες που επιζητούν την ισορροπία και είναι ενάντια σε αυτή την εγκληματική κυβέρνηση", αναφέρει η ανακοίνωση που διαβάζει. "Δεν ανήκουμε σε κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα", προσθέτει.

"Πρόεδρε Μαδούρο, απαιτούμε να παραιτηθείς αμέσως (…) και να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές", τονίζει η ανακοίνωση που διαβάζει ο Πέρες.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Βενεζουέλας, ο άνδρας λέει: "Ζητάμε να μας συνοδέψετε σε αυτή τη μάχη και να βγείτε στον δρόμο (…) Αποστολή μας είναι να ζούμε στην υπηρεσία του λαού".

Η κυβέρνηση κάλεσε τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης Δημοκρατική Ένωση (MUD) και την καθολική εκκλησία να "καταδικάσουν έντονα τα γεγονότα αυτά και να αποκηρύξουν τη βία".
Bookmark and Share