Το 60% των Βρετανών θέλουν να διατηρήσουν και την υπηκοότητα της ΕΕ, μετά το Brexit - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Το 60% των Βρετανών θέλουν να διατηρήσουν και την υπηκοότητα της ΕΕ, μετά το Brexit

  • Έξι από τους 10 Βρετανούς επιθυμούν να διατηρήσουν και την ευρωπαϊκή υπηκοότητα μετά το Brexit  συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων για ζωή, εργασία, μελέτη και ταξίδια στην ΕΕ.


Μάλιστα πολλοί θα ήταν διατεθειμένοι να καταβάλουν μεγάλα ποσά για να το πράξουν, σύμφωνα με έρευνα του London School of Economics.
Η υποστήριξη  στη... διατήρηση των δικαιωμάτων αυτών είναι ιδιαίτερα ισχυρή μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών, το 85% των οποίων επιθυμεί να διατηρήσει την υπηκοότητα της ΕΕ πέραν της βρετανικής.
Περίπου το 80% των ανθρώπων που ζουν στο Λονδίνο επιθυμούν επίσης να διατηρήσουν τα ίδια δικαιώματα.
Τα εν λόγω ευρήματα ασκούν περισσότερη πίεση στην πρωθυπουργό Theresa May, που ήδη καλείται από επιχειρηματικές ομάδες, πολιτικούς και προσωπικότητες του πολιτισμού να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένα «σκληρό Brexit».
Της συστήνουν να επιδιώξει μία συμφωνία, με την οποία θα διατηρήσει τους ισχυρότερους δυνατούς εμπορικούς δεσμούς με την ΕΕ, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2019.
Όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ερωτήθηκαν πόσα θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για να διατηρήσουν την υπηκοότητα της ΕΕ, το μέσο ποσό που ανέφεραν περισσότεροι από 2.000 ήταν πάνω από 400 λίρες.
Bookmark and Share