Πούτιν: Να αποχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία 755 αμερικανοί διπλωμάτες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Πούτιν: Να αποχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία 755 αμερικανοί διπλωμάτες

  • Η ρωσική απάντηση στις νέες αμερικανικές κυρώσεις δεν άργησε να έρθει.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά πως πρέπει να...αποχωρήσουν άμεσα από τη ρωσική επικράτεια 755 Αμερικανοί διπλωμάτες.

Ο αριθμός αυτός πιθανότατα περιλαμβάνει το σύνολο της αμερικανικής διπλωματικής δύναμης στη Ρωσία (Πρεσβεία και Προξενικές αρχές).

Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη απόφαση του Ρώσου Προέδρου ως απάντηση στις νέες κυρώσεις από την πλευρά των ΗΠΑ.

Η δήλωση Πούτιν έγινε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρώσος Πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

Αναλυτικά ο Ρώσος Πρόεδρος στη συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε: "Η αμερικανική πλευρά έκανε μία κίνηση, και οφείλω αυτό να το τονίσω, δεν προκλήθηκε από καμία δική μας ενέργεια μία κίνηση που δυσχεραίνει τις Ρωσοαμερικανικές σχέσεις (σ.σ. αναφέρεται στις νέες κυρώσεις). Η κίνηση αυτή περιλαμβάνει και παράνομους περιορισμούς που πλήττουν και τρίτες χώρες συμμάχους της Ρωσίας. Από την πλευρά μας κάναμε υπομονή για αρκετό καιρό, δώσαμε χρόνο να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Όλα όμως δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αλλάξει. Τίποτα δεν θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον. Η σημερινή μας απάντηση είναι μήνυμα πως πλέον τίποτε δεν θα μένει αναπάντητο".
Bookmark and Share