Μαίνεται η πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Μαίνεται η πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη

  • Ζημιές σε σπίτια στον Κότρωνα.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην ανατολική Μάνη. Η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει...κάψει μεγάλες δασικές αλλά και αγροτικές εκτάσεις, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Flynews οι σημαντικότερες εστίες εντοπίζονται στις περιοχές Παρασυρός, Σκουτάρι, Δροσοπηγή και Αργυλιά. Κατά την ίδια πηγή, η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε ζημιές σε οικίες στον Κότρωνα Λακωνίας, ενώ κάηκε το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στην περιοχή Γονέας.
Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, ανέφερε πως «η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη σήμερα στην περιοχή του Κότρωνα και στο Σκουτάρι, όπου μέχρι σήμερα τα ξημερώματα ήταν σε πλήρη εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα». «Ελπίζουμε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι φωτιές, η κ. Τζανετέα διευκρίνισε ότι «είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα» και συμπλήρωσε: «Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν καεί δύο σπίτια στον Κότρωνα και στο Σκουτάρι, ενώ στον Κότρωνα η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών».
Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ακόμη πως υπάρχουν μεγάλες ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες της περιοχής και πως λόγω των πυρκαγιών, έφυγαν από τις περιοχές που απειλούνταν πολλοί παραθεριστές και επισκέπτες.
Στον Παρασυρό επιχειρούν σύμφωνα με την Πυροσβεστική 24 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Παράλληλα, στον Πύριχχο επιχειρούν οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 32 ατόμων.
Στο μεταξύ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στο Ροβολιάριο Μακρακώμης και στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και το πύρινο μέτωπο στο Άνω Σούλι Μαραθώνα.
Bookmark and Share