Κυνήγι των αρχών στις παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών αναψυχής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Κυνήγι των αρχών στις παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών αναψυχής

  • Δύο νέες παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών με ξένη σημαία, αυτή τη φορά στη στη Σίφνο, απέτρεψε το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, σε... έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σίφνου, εντός του λιμένα Καμαρών Σίφνου, διαπιστώθηκαν δύο παράνομες ναυλώσεις των σκαφών αναψυχής ''ANANIJA'' (φωτογρ.) σημαίας Βελγίου και ''SENUR'' σημαίας Γερμανίας.
Αμφότερα δραστηριοποιούνταν έχοντας σύμβαση ναύλωσης με τόπο επιβίβασης και αποβίβασης την ελληνική επικράτεια, αλλά χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια.

Από το Λιμενικό Σταθμό της Σίφνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμπανάκι για τις γκρίζες μισθώσεις στο yachting είχε κρούσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος κατά την ομιλία του την δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου και Έκθεσης «The Posidonia Sea Tourism Forum»
Ο κ. Στελλιάτος σημείωσε ότι 5.102 επαγγελματικά σκάφη, ελληνικής σημαίας, στηρίζουνε την Ελληνική Οικονομία αλλά και τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας οι οποίες δεν θα είχαν πρόσβαση σε τουριστικές εισροές.
Υπογράμμισε ότι 3.500 Έλληνες ναυτικοί εργάζονται στα ελληνικά επαγγελματικά σκάφη, ως skippers & hostesses στα 3,000 σκάφη άνευ πληρώματος. Αυτά τα σκάφη όπως είπε δίνουν ζωή στα ναυπηγεία, τα συνεργεία, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και σε όλα τα άλλα περιφερειακά ναυπηγεία που επιβιώνουν λόγω των σκαφών που ελλιμενίζονται εκεί μόνιμα και τους χιλιάδες προμηθευτές που δουλεύουν αποκλειστικά με τα ελληνικά επαγγελματικά σκάφη.
Bookmark and Share