Διαδικτυακές απάτες με αυτοκίνητα ...και βοσκοτόπια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Διαδικτυακές απάτες με αυτοκίνητα ...και βοσκοτόπια.

  • Μετά την κατάθεση των χρημάτων οι απατεώνες εξαφανίζονται.

Πίστεψε ότι βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία σε μια αγγελία που αναρτήθηκε στο facebook  για την πώληση δικαιωμάτων για την εκμετάλλευση βοσκοτόπων στην... Αρκαδία, ένας νεαρός από τη Λεπενού του Αγρινίου, αλλά αποδείχθηκε πως έπεσε θύμα ενός κοινού απατεώνα που τελικά ταυτοποιήθηκε.

Ο ανυποψίαστος 32χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον άνθρωπο ο οποίος είχε αναρτήσει την αγγελία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και εκείνος του ζήτησε να καταβάλλει 1.200 ευρώ για να του μεταβιβάσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Το θύμα κατέθεσε τα χρήματα πριν από έξι ημέρες, αλλά ο “πωλητής” δεν του έστειλε τα έγγραφα και τον κατήγγειλε στην Ασφάλεια Αγρινίου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πίσω από την κομπίνα κρυβόταν ένας 30χρονος Έλληνας και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, την οποία υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε και ένας 51χρονος από το Θεριανό Αχαΐας, ο οποίος κατέβαλε 2.500 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά ενός αυτοκινήτου που είχε δει σε ηλεκτρονική αγγελία, την οποία είχε αναρτήσει ένας άγνωστος που συστήθηκε ως έμπορος αυτοκινήτων. Όμως,αν και περίμενε από τις 27 Μαρτίου που έδωσε τα χρήματα, αυτοκίνητο δεν... είδε και κατέφυγε στην Ασφάλεια. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν ως δράστη έναν 46χρονο Έλληνα και η δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Bookmark and Share