Ενδέχεται να καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης λόγω των τριών του ΤΑΙΠΕΔ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ενδέχεται να καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης λόγω των τριών του ΤΑΙΠΕΔ

  • Η δόση θα εκταμιευτεί μετά τις 10 Ιουλίου, αναφέρει η FAZ.


Με τη δόση των 8,5 δις ευρώ ασχολείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επισημαίνοντας ότι το...χρονοδιάγραμμα καταβολής της ενδέχεται να καθυστερήσει ακόμη και μετά την συμφωνία του Eurogroup και την έγκριση από τη γερμανική Επιτροπή Προϋπολογισμού. «Διαφορετικά από ότι έχει προγραμματιστεί, τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν πρόκειται να αποφασίσουν την εκταμίευση μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα» ενημερώνει τους αναγνώστες της η εφημερίδα.

«Στις 10 Ιούλιου οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει και πάλι να ασχοληθούν με το θέμα, όπως διαβεβαιώνουν την εφημερίδα πολλοί συμμετέχοντες στη διαδικασία, και μόνο στη συνέχεια θα δώσουν το πράσινο φως.

Αιτία αυτής της εξέλιξης, συνεχίζει η εφημερίδα, «είναι καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων προϋποθέσεων. Ανοιχτή παραμένει η παραπομπή στη δικαιοσύνη τριών τεχνοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Ισπανού, ενός Ιταλού και ενός Σλοβάκου, με βούλευμα ενώπιον του Αρείου Πάγου (σσ: το οποίο στο μεταξύ αναιρέθηκε από αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου)...

H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την καταβολή της δόσης. Σύμφωνα με το ΔΝΤ λείπουν τέσσερα από τα συνολικά επτά τελευταία βήματα, παράλειψη που η Αθήνα έχει παραδεχθεί και έχει διαβεβαιώσει ότι θα διορθώσει, όπως αναφέρουν κοινοτικοί διπλωμάτες».
Bookmark and Share